Masterclass Pharmacovigilance

donderdag 26 oktober 2017 van 09:00u tot 12:30u bij GCP Central Amersfoort

door Rita Lobatto & Nanda van Roekel

Safety first: Pharmacovigilance op de werkvloer.

Het verzamelen en rapporteren van ongewenste voorvallen (AE, SAE, SUSAR) is een belangrijk aspect van de uitvoering van klinische trials. Daarnaast is het belangrijk om ook als een product op de markt is, ongewenste voorvallen in de gaten te houden (post-marketing fase). Waarom is het zo belangrijk dat je als onderzoeker de causaliteit documenteert op het SAE-formulier? Wie verwerkt deze formulieren? Niet alleen een onderzoeker kan melden maar ook de patiënt. En welke rapportages moeten worden gemeld aan de autoriteiten? In de Masterclass Pharmacovigilance tijdens de GCP Central Autumn School gaan Rita Lobatto en Nanda van Roekel hier dieper op in. Aan de hand van de specifieke wensen van de cursisten zal de nadruk of op klinische trials of op postmarketing rapportage liggen.

De workshop wordt geleid door Rita Lobatto, Pharmacovigilance medical expert en Nanda van Roekel, Medical & Safety Specialist bij Julius Clinical. Deze ervaren PV specialisten weten als geen ander waar je op moet letten bij de melding van ongewenste bijwerkingen.

Doelgroep:

Iedereen die betrokken is of wil zijn bij klinisch onderzoek met geneesmiddelen zoals: artsen, onderzoekers, research coördinatoren, verpleegkundigen, CRAs, Project Managers en METC-leden.

De workshop:

Ben jij geïnteresseerd om meer te weten te komen over de specifieke eisen en alle haken en ogen die bij een “simpele (S)AE melding” komen kijken? Meld je dan aan. Twijfel je nog of deze workshop wel antwoord geeft op jouw vragen? Voor deelname vul je een bondig vragenformulier in zodat iedereen een workshop ervaart die aan jouw eisen voldoet.

Dit is een unieke kans om meer te leren over de wereld achter de SAE melding en zelf actief aan de slag te gaan. Schrijf je nu in voor deze masterclass. Of ga terug naar de Autumn School pagina om een andere masterclass of cursus te bekijken.


Inschrijven